Solymár Imre Városi Könyvtár Solymár Imre Városi Könyvtár
2018. 11. 16. Péntek  -  Ödön napja.
Ön a 62 075. látogatónk.

Kezdőoldal

Könyvajánló : Ítélet
Könyvajánló : Ítélet

Jóképű idegen érkezik az álmos New England-i kisvárosba, Salem Fallsba, remélve, hogy mindent tiszta lappal kezdhet. Az egykori előkészítős leányiskolai tanárt a múltban súlyos vádak érték, amelyek megpecsételték jövőjét. Aztán egyszer csak egy nyugalmas kisvárosban találja magát, amelynek a kocsmájában mosogat, Addie Peabody irányítása alatt. Ám Salem Fallsban egy tinilányokból álló csapat tagjai sötét titkokat rejtegetnek – és Jack kiváló célpontnak tűnik, hogy megvádolják őt.
A modern boszorkányperek világában Jacknek újra bizonyítania kell az ártatlanságát egy egész város előtt, amely válaszokat vár.
Vajon bízhatunk-e az igazságszolgáltatásban? És a nő, akit mindennél jobban szeret, vajon mindezek fényében megbízik-e még benne?

Könyvajánló: Shirzan szerelme
Könyvajánló: Shirzan szerelme

Egy angol úrihölgy útja egy indiai herceg ágyába

Louise Elsfieldnek, ennek a bátor és gyönyörű asszonynak a kalandjai 1685-ben veszik kezdetüket. A II. Jakab, angol király ellen indított felkelés elsodorja főhősnőnk vonzó férjét: Lord Elsfieldet ártatlanul börtönbe vetik, majd Indiába száműzik, ahol a halálnál is rosszabb sors vár rá. De Louise állhatatos szerelmétől hajtva követi férje nyomát a lenyűgöző és ismeretlen országba, s ezzel kezdetét veszi veszélyekkel, csalódással és szenvedéllyel teli utazása. Kalandjai során kalózok rabolják el, majd megismeri a csillogó paloták és a császári háremek világát is. Tanúi lehetünk, mint válik főhősünkből egy bosszúszomjas amazon, vagy ahogyan a régi perzsák harcos asszonyaikat nevezték: Shirzan.

Könyvajánló: Macbeth
Könyvajánló: Macbeth

A ​züllött rendőrfőkapitány, aki a drogkereskedelem és a korrupció mocsarába süllyesztette az egykor virágzó iparvárost, végre meghalt. A város lakói és rendőrei egy tisztességes és szebb jövőben reménykednek, a háttérben azonban hamar kezdetét veszi a hatalmi harc.
    A fiatal és tehetséges nyomozó, Macbeth, a város drogbandájának felszámolására teszi fel életét, ám amikor sikerei nyomán magasabb pozícióba kerül, őt is megkísérti a hatalom csábítása. Az ambiciózus Duff rendőrtiszt – aki együtt nevelkedett Macbethtel az árvaházban, és ott a legjobb barátok lettek – szintén kiveszi részét a drogbandák elleni küzdelemből, és szinte bármire képes lenne, hogy vezető pozícióba kerüljön. Lady, a befolyásos kaszinótulajdonos-nő folyamatosan terveket sző maga és szerelme, Macbeth előbbre jutására.
    A vetélkedést gyilkosságok sorozata kíséri.
     A Macbethet Shakespeare azonos című tragédiája ihlette – Nesbø szemében a darab a hatalomért vívott harc thrillere, melynek színhelye komor, örökké esős, noir-szerű városi táj.

Jo Nesbø (60) a világ egyik leghíresebb krimiírója. Fiatalon focistának készült, de egy sérülés miatt le kellett mondania erről a pályáról. Közgazdász és pénzügyi elemző tanulmányokat folytatott, majd tőzsdeügynökként dolgozott, és mindeközben a Di Derre (Ők ott) nevű együttesben zenélt. Amikor egy kiadó megbízta, hogy írjon memoárt a banda turnéiról, ő ehelyett a Harry Hole-krimisorozat A denevér című szinopszisával állt elő, amivel kezdetét vette szédületes írói karrierje.
    Regényeit eddig 50 nyelvre fordították le, és több mint 40 millió példányban adták el világszerte. (Forrás: Moly.hu)

Részletek hamarosan!
Részletek hamarosan!

Október 1-7-i héten rengeteg
színes programmal készülünk! 

Ami már biztos:

Ezen a héten "Megbocsátás hete" is van, azaz elengedjük a késedelmi díjakat!

Könyves Vasárnap ingyenes beiratkozási lehetőség!

RAJZ- és FOTÓPÁLYÁZAT!
RAJZ- és FOTÓPÁLYÁZAT!

RAJZ -és FOTÓPÁLYÁZAT!
Solymár Imre Városi Könyvtár az „Állatok világnapja” alkalmából fotó- és rajzpályázatot hirdet általános és középiskolás tanulók számára.

Pályázat témája: „Magyarország védett állatai”

Pályázni lehet:
- fotó: A/4-es méretben
- rajz: bármilyen technikával A/4-es méretben
A pályázatok beküldésének módja: postán vagy személyesen:
Solymár Imre Városi Könyvtár, 7150. Bonyhád, Perczel u. 50.
A rajzok beadási határideje: 2018. szeptember 28.
Kérjük, hogy a fotókon, rajzokon a következő információkat tüntessék fel: pályamunka alkotójának neve, iskolájának neve, osztálya, címe, telefonszáma és a felkészítő pedagógus neve.
Információ:
Schnell-Nagy Erika
A beküldött pályamunkákból kiállítást rendezünk.
Eredményhirdetés és díjazás 2018. október 4-én csütörtökön 16 órakor a Solymár Imre Városi Könyvtárban.

Előző1 2 3 4 ... 23 24 25 Következő
Új Széchenyi Terv Magyarország megújul Europa.eu
e-Magyarország pont PAFI - Pályázat figyelő NAVA


Krefiti.hu - Ifrjúsági portál