Hírek

Újdonságok év végén is
Újdonságok év végén is

Sok-sok könyv és DVD újdonsággal

várunk Titeket decemberben is!

Adventi kézműves foglalkozások
Adventi kézműves foglalkozások

Alapanyagot a jelentkezések sorrendjében tudjuk biztosítani!

Kipp Kopp diafilm klub
Kipp Kopp diafilm klub

Várunk mindenkit!

Vetítés után kézműves foglalkozás, és meglepetés is lesz!

Könyvajánló:Milo szerint a világ
Könyvajánló:Milo szerint a világ

A kilencéves Milo Moonnak retinitis pigmentosája van: a szeme egyre romlik, idővel meg is fog vakulni. Egyelőre még egy kulcslyuknyi résen át elég jól látja a világot, olyannyira, hogy sokkal több mindent vesz észre, mint mások. Amikor Milo imádott Nagyiját idősek otthonába kell adni, a kisfiú hamar rájön, hogy sötét dolgok történnek a Nefelejcs nevű intézményben. A felnőttek eleinte nem hisznek neki – az illegálisan Angliába menekült, fiatal szír szakács, Tripi kivételével. Másik lelki támasza Hamlet, a házimalac. Milo belevág, hogy leleplezze az otthont igazgató Thornhill nővért…
A kiskamasz Milo önként vállalt küldetése éppen egy nehéz időszakra esik: apja új családot alapít, kilép Milo életéből; anyja depressziós lesz; az iskolában kudarcok és megaláztatások érik, így a gondok fojtogatóvá válnak. Lassacskán azonban – ahogy Milo kezdi elveszteni a szeme világát – feldereng a fény az alagút mélyén…(Forrás: Moly)

Könyvajánló: Köztes világ
Könyvajánló: Köztes világ

Joey Harker egy átlagos kamasz: próbálja átvészelni az iskola megpróbáltatásait, viszonzatlanul szerelmes, és nincs benne semmi különleges. Azon kívül, hogy képes bárhol eltévedni. Egy nap aztán felfedezi, hogy az ő Földje csak egy a trillió alternatív Föld között, melyek egy részén a mágia az úr, más részén a tudomány, s ezek ádáz háborúban állnak egymással.

Joeyt a békítő erő, a Köztesvilág szemelte ki magának, mivel született Világjáró, és így segítheti az egyensúly fenntartását, méghozzá más Földekről származó, saját alternatív énjeivel együtt. Kiképzést kap, hogy felvehesse a harcot a mágikus és a tudományos ellenségekkel, hogy ő, aki még a saját kis városkájában is eltéved, világok között járhasson világmegváltó küldetésben.

Neil Gaiman és Michael Reaves regénye vad kalandozás világokon belül és világok között, jól megrajzolt helyszínekkel és élénk karakterekkel, különleges lényekkel és váratlan fordulatokkal.(Forrás: Moly)

Könyvajánlós: Kalandos kiruccanás Hawaii-ra
Könyvajánlós: Kalandos kiruccanás Hawaii-ra

A csodálatos Hawaiira kellett utaznom, hogy megoldjak egy különös rejtélyt. Miközben egy mindenre elszánt ékszertolvaj után loholtam, részt vettem a Szuperszörf-bajnokságon is. Csak remélni tudtam, hogy nem én leszek a mögöttem úszó cápa vacsorája! Cinn!

Könyvajánló: Születés
Könyvajánló: Születés

Megölelni az újszülöttet olyan, mint megérinteni az ártatlanságot. Ha belenézünk az újszülött szemébe, elolvad a világ, előtör egy kristálytiszta forrás, a szeretet végtelen hulláma, amit nem lehet szavakba önteni.
Bartos Erika, a Pro Familiis-díjjal kitüntetett meseíró új könyve a születésről, az első életévről szól.(Forrás: Bookline)

RAJZ- és FOTÓPÁLYÁZAT!
RAJZ- és FOTÓPÁLYÁZAT!

RAJZ -és FOTÓPÁLYÁZAT!
Solymár Imre Városi Könyvtár az „Állatok világnapja” alkalmából fotó- és rajzpályázatot hirdet általános és középiskolás tanulók számára.

Pályázat témája: „Magyarország védett állatai”

Pályázni lehet:
- fotó: A/4-es méretben
- rajz: bármilyen technikával A/4-es méretben
A pályázatok beküldésének módja: postán vagy személyesen:
Solymár Imre Városi Könyvtár, 7150. Bonyhád, Perczel u. 50.
A rajzok beadási határideje: 2018. szeptember 28.
Kérjük, hogy a fotókon, rajzokon a következő információkat tüntessék fel: pályamunka alkotójának neve, iskolájának neve, osztálya, címe, telefonszáma és a felkészítő pedagógus neve.
Információ:
Schnell-Nagy Erika
A beküldött pályamunkákból kiállítást rendezünk.
Eredményhirdetés és díjazás 2018. október 4-én csütörtökön 16 órakor a Solymár Imre Városi Könyvtárban.

Várunk titeket szombaton is!
Várunk titeket szombaton is!


Könyvajánló: Locsolókannából elefánt
Könyvajánló: Locsolókannából elefánt

„És akkor én mondtam az anyukámnak, hogy menjünk haza, de azonnal, mert nem akarok rózsaszín locsolókanna lenni, sőt, egyáltalán semmilyen locsolókanna se akarok lenni, utálom a kiskertet a nagymamánál is, mert állítólag mindig oda lépek, ahová nem kellene. Lehet, hogy egy kicsit hangosan mondtam mindezt, bár szerintem egyáltalán nem kiabáltam, mindenesetre odajött a szép hosszú hajú óvó néni, akit Ildi néninek hívnak, és megkérdezte, hogy milyen jelet szeretnék, mert lehet, hogy át tudjuk varázsolni a locsolókannát.”

Turbuly Lilla egy gyerek őszinte hangján mutat be olyan élethelyzeteket, amelyek minden óvodás számára ismerősek lehetnek. A finom humorú mesék és Horváth Ildi vidám illusztrációi arról tanúskodnak, hogy ha vannak is néha nehéz pillanatok, mégiscsak jó dolog óvodásnak lenni!

Előző1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Következő