Hírek

Nyári táboraink
Nyári táboraink

A gyermekkönyvtár idén is meghirdeti nyári táborait.

Angol foglalkozások
Angol foglalkozások

Kedves szülők! Bonyhádon is beindultak a Kids Club angol foglalkozások a városi könyvtárban! Szerdán délelőtt 10:30-11-ig és 15:30-16:00 óráig a 8-24 hónapos kicsiket várjuk, délután 16:10-16:50-ig pedig ovis gyerekeknek tartunk foglalkozást. A csoportokhoz még lehet csatlakozni! További információ és ingyenes bemutató órára jelentkezés: Endrődi Noéminél a 20/5153229-es számon lehet. Várjuk az érdeklődőket szeretettel!

Geronimo Stilton levelező
Geronimo Stilton levelező

A Geronimo Stilton levelező versenyünkhöz az alábbi könyvek elolvasására lesz szükség:

1. Isten hozott a Fukar erődben!
2. Visszatérés a Fukar erődbe
3. Ezer mozzarella, nyertem a Pocoklottón!
4. Az olimpia hőse
5. Egy bajuszmeresztő hétvége

A nevezéseket az adott iskolában várjuk, érdeklődni 74/451-834 - Matisz Nóra

DVD: Delfines kaland 1-2.
DVD: Delfines kaland 1-2.

Rákcsapdába esik a fiatal nősténydelfin, és súlyosan megsérül. Az életét egy parton bóklászó kisfiú menti meg, ám az orvosoknak amputálni kell az állat farkát. Nem sok esélye van az életben maradásra, ám a tizenegy éves Sawyer nem adja fel. A magába forduló kisfiú és a Winter nevű delfin között barátság szövődik. Sawyer minden követ megmozgat, hogy megmentsék, ráveszi az orvost, hogy készítsen farokprotézist a delfinnek, hogy az újra úszni tudjon. Kitartása végül eléri eredményét.

DVD ajánló: Astro boy
DVD ajánló: Astro boy

Kicsoda Astro Boy? Ő egy fiatal robotfiú, akit egy ragyogó tudós, bizonyos Tenma alkotott meg és keltett életre. Astro Boy látszólag egy átlagos kisfiú, valójában a pozitív kék energia segítségével működő android, aki különleges képességekkel van megáldva. (Többek között hihetetlenül gyors és repülni is tud.) A fiatal robotfiú felfedezőútra indul, hogy megismerje és elfogadtassa magát a világgal, valamint megtalálja helyét az igazi emberek között. Astro Boy kalandos útján sok-sok érdekes figurával találkozik. Megismeri és megtapasztalja a legfontosabb emberi érzelmeket: örömöt, barátságot és szeretet. Azonban mikor egy titokzatos robothadsereg miatt veszélybe kerülnek szerettei, minden tudására és képességére szükség van ahhoz, hogy megmentse őket a rájuk leselkedő veszélyektől.

Könyvajánló: Újabb lengemesék :)
Könyvajánló: Újabb lengemesék :)

Ősszel a Nádtenger élete megváltozik. Vándormadarak ezrei éjszakáznak a csendesen hajladozó nádszálakon, mások hosszú téli álomra készülődnek. Lengevár lakóira, a zöldbőrű lengékre is sok feladat vár: be kell gyűjteniük a termést, hogy legyen mit enniük a télen, és elő kell készíteniük a nagy fűzfa odvát, hogy menedéket adjon a fagyok idején. Berg Judit nagy sikerű Lengemesék-sorozatának legújabb kötetében sosem látott, új ellenség fenyegeti a Locsogó-tó nyugalmát. A jószívű és elszánt Füttyös Vilkó idegen vizekre merészkedik, majd minden eddiginél nagyobb veszedelembe csöppen. Timkó Bíbor varázslatos rajzai hűen mutatják be a nádas élővilágát, miközben az olvasót észrevétlenül repítik a békaderbi helyszínére, a füstifecskék szárnyai közé vagy éppen az ellenséggel vívott nagy csata közepébe. A sorozat eddig megjelent további kötetetei: Lengemesék - Tavasz a Nádtengeren, Lengemesék - II. Nádtengeri Nyár, Lengekalendárium - Négy évszak a Nádtengerenn

Könyvajánló: Űregerek - Támadás a Blurg bolygóról
Könyvajánló: Űregerek - Támadás a Blurg bolygóról

A végtelen űrben sajtszelet alakú űrhajó száguld fénysebességgel a bolygók és a galaxisok között. A neve Egérperix űrsikló - az űregerek űrhajója. A bátor űregerek ezen a sajtszelet alakú extraegeres űrhajón élnek. Itt minden megtalálható, ami a legénység kényelmét szolgálja: különféle felszerelésekkel ellátott szuperkabinok, étterem, üvegház a növényeknek, könyvtár, színház, vidámpark, edzőterem, sportpályák, sőt még egy olyan bioszféra is, amelyben megtalálható a természetes, földi növényvilág.
Az űrhajó legénysége, a rettenthetetlen rágcsálók csapata ismeretlen bolygók és furcsa, de nagyon vicces földönkívüliek után kutat a világűrben. Rágcsáló becsületszavamra mondom, galaktikus kacagásokban lesz részetek!

Támadás a Blurg bolygóról
Az Egérperix űrsikló vészhelyzetbe kerül: elfogyott az üzemanyag-tartalék! Szerencsére egy csapat titokzatos rózsaszín földönkívüli felajánlja, hogy szívesen segít. De sajnos semmi nem az, aminek látszik...

Könyvajánló: Legújabb Tea Stilton szerzeményünk
Könyvajánló: Legújabb Tea Stilton szerzeményünk

Az álom királynője

Tea Stilton, a Rágcsáló Hírek tudósítója egyben híres regényíró is. Az Álom királynőjével lezárul a Fantázia Birodalma hercegnőinek kalandos utazása.

Most, hogy az Álom Dalának mind az öt verse a Név Nélküli Herceg birtokába került, a Fantázia Birodalmára nagyobb veszély leselkedik, mint eddig bármikor. A végre egybegyűlt hercegnőknek minden bátorságukra szükségük lesz, hogy eljussanak a titokzatos Álom Erődbe, és kényszerítsék ellenségüket a nyílt szembeszállásra.

Az öt hercegnő együttes erővel végre eljut az Alvó Palotába, a Név Nélküli Herceg titokzatos rejtekhelyére. A végső leszámolás előtt azonban elfeledett múltbeli események bukkannak felszínre, melyek hatására a történet váratlan fordulatot vesz...

Könyvajánló: Bartos Erika - Bogyó és Babóca buborékot fúj
Könyvajánló: Bartos Erika - Bogyó és Babóca buborékot fúj

A legkisebbek kedvenc meseszereplői, Bogyó és Babóca ismét visszatértek! A 11 éve töretlen népszerűségnek örvendő mesesorozat újabb kötete ezúttal az óvodások életében gyakran felmerülő problémákról, a csúfolódásról vagy éppen a közös játék nehézségeiről olvashatunk.

Könyvajánló: Annie G. Schmidt - Manci és a sünik
Könyvajánló: Annie G. Schmidt - Manci és a sünik

Manci a Sünbrigád tagja, süniket ment szabadidejében. Csakhogy a sünik elbóklásznak, be a vonat alá! Most mitévő legyen? Szerencsére segít neki a nagy bajszú és melegszívű kalauz, Bajszi.
Kalandos, pörgős, humoros meseregény kisiskolásoknak a népszerű holland szerzőpárostól, a Janó és Janka és a Titi-sorozat szerzőitől.

Előző1 2 3 4 5 6 7 Következő