Hírek

Kedvenc irodalmi állathősöm országos rajzpályázat
Kedvenc irodalmi állathősöm országos rajzpályázat

A nyerteseknek gratulálunk, eredményhirdetés, jutalmazás, kiállításmegnyitó a XVII. Völgységi Könyvfesztivál megnyitóján június 16-án 15 órakor.

Könyvajánló: Bíró Szabolcs-Elveszett csillagok
Könyvajánló: Bíró Szabolcs-Elveszett csillagok

Zalán ​Peti majdnem tizenhárom éves, koraérett felvidéki fiú, aki egyedül él az édesanyjával egy szűkös mezővárosi panellakásban. Nehéz életkörülményei és iskolatársai gyakori zaklatása elől a könyvekbe menekül, miközben arról álmodozik, hogy egyszer nagy író válik belőle – csakhogy hiányzik számára az igazi téma, a valódi nagy kaland.
A bizonyítványosztás napján váratlan telefonhívást kap, aminek köszönhetően az egész nyarat a varázslatos Egerben töltheti. A város felfedezése közben ismerkedik meg a vele majdnem egykorú Tündével, akivel különös rejtély nyomába erednek: egy városi legenda szerint Gárdonyi Géza egyik sosem kiadott regényének ismeretlen, titokzatos kézirata máig ott van elrejtve valahol Egerben. Fiatal hőseink elhatározzák, hogy ők fogják megtalálni a nem mindennapi irodalmi kincset, miközben életük legizgalmasabb nyara köszönt rájuk.
Valóban létezik az ismeretlen Gárdonyi-kézirat, vagy csak kitaláció az egész? Képes-e Tünde és Peti feltörni mind az öt pecsétet, mely a rejtély megoldásához vezet? És vajon csak ők tudnak a titokról, vagy vannak mások is, akik rátennék a kezüket az értékes régiségre? Bűnözők, végvári vitézek, bátorság és leleményesség – a múlt és a jelen különös találkozása Magyarország egyik legszebb városában…
Bíró Szabolcs ifjúsági regénye az első nagy kaland és az első nagy szerelem története, ami egyszerre szól egy agyafúrt művészettörténeti nyomozásról és egy zárkózott fiú emberré cseperedéséről. A szerzővel a Völgységi Könyvfesztiválon is találkozhattok 2017. június 17-én!

Levelezőverseny döntők

EU – Május 08. hétfő 14 óra

Mesebeli hétpróba – Május 09. kedd 14 óra

Nyelvész – Május 10. szerda 14 óra

Észforgató – Május 11. csütörtök 14 óra

Mi micsoda – Május 15. hétfő 14 óra

READ ENGLISH!  5-6. osztály– Május 16. kedd 14 óra

READ ENGLISH!  7-8. osztály– Május 17. szerda 14 óra

Geronimo – Május 18. csütörtök 14 óra

Kérünk Mindenkit, jelezzen vissza,

hogy részt tud-e venni a döntőn!

Nyári táboraink
Nyári táboraink

A táborokra a jelentkezéseket már elkezdtük rögzíteni,

le ne maradj,

hamar elérjük a maximális létszámot!

DVD ajánló: Frankenweenie
DVD ajánló: Frankenweenie

A kis Victor kétségbeesik, amikor a legjobb barátját, a kutyáját elüti egy autó. Fejébe veszi, hogy feltámasztja Sparkyt. A tudományos kísérlet sikerrel jár, és a fiú legnagyobb örömére az összefoltozott eb életre kel. Victor azonban nem sejti, milyen következményekkel jár mindez. Kezdetben Sparkyt sikerül elrejtenie a külvilág szeme elől, ám amikor a kutya mégis kijut a házból, nemcsak Victor környezete, de az egész város szembesül azzal, hogy Sparky már nem az a barátságos kutyus, ami volt.

DVD ajánló: Fogtündér kisegér
DVD ajánló: Fogtündér kisegér

Lucia elveszti egy fogát, de nem kesereg, mert az édesanyja elmondja neki, hogy a Fogtündér kisegér hamarosan eljön, s elviszi azt és még pénzt is hagy helyette a párna alatt. Pérez, a kisegér a kikötőben él egy kishajóban a barátaival, akik a tejfogakból csillogó gyöngyöket csiszolnak. A gyöngyöket pedig mindig a városi ékszerészhez viszik, aki aranyat ad érte. De nem megy ez mindig olyan egyszerűen: egy alkalommal ugyanis gazemberek elrabolják Pérezt, hogy megszerezzék a sokat érő fogakat. Amikor Lucia és az unokatestvére, Ramiro megtudja, hogy az egér bajban van, rögtön a megmentésére indulnak, mit sem törődve szüleik ellenkezésével.

DVD ajánló: Mikulás-mentőakció
DVD ajánló: Mikulás-mentőakció

Egyszer volt, hol nem volt, a Mikulás csupán egy apró műhellyel és pár manóval végezte áldásos tevékenységét. Több ezer év alatt, ahogy a karácsony egyre inkább kinőtte magát, Mikulás arra kényszerült, hogy újításokat vezessen be. A Nagyszakállú legeszesebb manói - egy Mikitech-nek hívott cégbe tömörülve - új eljárásokat fejlesztenek ki: egy hologramot, mely elrejti az Északi sarkot és egy időgépet, melynek segítségével Mikulás meg tudja látogatni az összes otthont egy este leforgása alatt és így leszállíthatja a játékokat a gyerekeknek szerte a világon. Bernát manó arról álmodik, hogy egy szép napon csatlakozhat aMikitech-hez, ám a sorsa egyelőre az, hogy a rénszarvasok istállóját takarítsa nap mint nap. Azonban minden év karácsony estéjén a Mikitech minden manónak esélyt ad arra, hogy bemutassa saját találmányát és így csatlakozzék a manók élcsapatához. Most pedig eljött Bernát manó ideje, ugyanis amikor gonosz Nevil rájön, hogy a Mikulás egy időgép segítségével utazik, megpróbálja megszerezni azt. Bernát mindenre elszántan próbálja menteni a karácsonyt és persze a Mikulást, de mentőakciója épp ellenkezőleg sül el, véletlen visszautazik az időbe.

DVD ajánló: Polar expressz
DVD ajánló: Polar expressz

Főhősünk még csak tíz éves, de már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén, hatalmas robajjal csillogó fekete vonat áll meg közvetlenül a házuk előtt. A kalauz azt mondja, egyenest érte jöttek. Miután hitetlen hősünk habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul: apró, pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot.

Geronimo Stilton levelezőverseny!
Geronimo Stilton levelezőverseny!

Kedves Geronimo Stilton levelezőversenyre jelentkezett tanulók!
A verseny fordulói a következő kötetekből lesznek:
1. A kanális királynőjének különös esete
2. A Kalóz-szigetek kincse
3. A karácsonyi manók titka
4.
Az Óriáscsontvázak völgye
5.
A metró fantomja

 A könyveket a könyvtárból is kikölcsönözhetitek!

Figyelem!
Figyelem!

Ősztől is várjuk minden kedves régi és új olvasónkat!

Előző1 2 3 4 5 6 7 8 Következő